Over de docente

Yoga met een Staartje zijn de yogalessen voor kinderen die gegeven worden door Stefanie Rijs.
Ik ben moeder van een dochter van  4 jaar en een zoon van 7 maanden.
Ik heb altijd al veel plezier gehad in het omgaan en met kinderen en het contact hebben met hen.
Zelf ontdekte ik yoga ruim acht jaar geleden en beoefen ik dat nog steeds. Yoga maakt me evenwichtiger, geaard en soepel.

Kinderen vormen een rode draad in mijn leven.
Als tiener was ik oppas, ging ik mee met schoolkamp en schoolreisjes van een (ZMLK) school, en vertrok ik op mijn 18e een jaar naar Engeland als au pair.
De afgelopen tien jaar werkte ik in marketing en communicatie functies bij diverse bedrijven.
Ook hier had ik qua doelgroep steeds te maken met jongeren en kinderen.

Nadat ik zelf moeder werd van een heerlijk meisje, voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe stap waarbij ik met kinderen zelf te maken heb en mijn creativiteit in kwijt kan. En zo geschiedde. In februari 2012 rondde ik de docentenopleiding kinderyoga af bij Dolfijn Wellness.
Door mijn hart te volgen ontdekte ik dat in mijn kinderyogalessen alles samenvalt: werken met kinderen, iets aan hen meegeven en mijn creativiteit inzetten voor mijn lessen.

Naast het lesgeven als kinderyogadocente ben ik stempelmaakster. Momenteel heb ik een keuze moeten maken in het verdelen van mijn tijd tussen mijn gezin, stempelopdrachten en yogalessen. Hierdoor geef ik in 2015 voorlopig geen kinderyogalessen.
Ik snijd stempels met de hand in opdracht, en ontwerp geboortekaartjes die ik vervolgens met de hand stempel.
Ook geef ik het stempelplezier graag door met het geven van workshops.
Het (stempel)werk dat ik maak is te zien op mijn blog  s a l u t  s t e f a n i e

foto Stefanie

 

Waarom zou je bij Yoga met een Staartje lessen willen volgen?

Als kinderyogadocente stop ik veel aandacht in het uitzoeken en voorbereiden van mijn themalessen en probeer er elke keer weer een creatieve input van mijzelf aan toe te voegen.
Dat kan het verzonnen thema zijn, of het gebruik van eigen illustraties of zelfgemaakte stempels.
Tijdens mijn lessen wil ik elk kind zijn eigen ruimte geven en hoop ik hen positiviteit mee te kunnen geven. Patty Jongemaets, de docente van de kinderyoga opleiding Dolfijnwellness gaf mij terug dat ze in mijn lessen warmte, vrolijkheid, zorgzaamheid,  rust en creativiteit terugziet.

Zomer 2015 Lees meer...
WORKSHOPS DECEMBER: dankbaarheid Lees meer...
WORKSHOPS oktober Lees meer...